Zamieszczone przez KLOCek
Dla świeżo upieczonych kierowców
Zwiń
X
-
zdroofko
daszek
http://www.motostat.pl/user_images/13387/icon1.png [1500-3000 obr/min]http://emoty.blox.pl/resource/hi.gif | oryg. instrukcja obsługi Octavia II
-
-
Zamieszczone przez KLOCekMnie się znacznie lepiej jeździ po UA, ponieważ na trasach jest dość dużo nierówności, więc super szybko się nie da jechać. Pobocza mają tak duże, że nierzadko można wyprzedzać na trzeciego z prawej strony. I to jest piękne.
Też mi się tam dobrze, jeździło, bo po za nierównościami w drodze nie było trzeba na nic zwracać uwagi, no może na "DAJ" przed miastami,a el 20 - 40hrywien załatwiało sprawę.
Najbardziej mnie rozbowiła Milicja w Żyguli która miała przyciemnione nawet przednią szybę w ok. 50%. :diabelski_usmiech Lub Pan w jakimś Rosyjskim wynalazku jadący po zmroku w deszczu na postojówkach, a z tyłu na niebieskich. :lol:W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Komentarz
-
-
W sprawie wypadków zgodzę się z kolegą KLOCek. Niemniej jednak najwięcej groźnych sytuacji prowokują pseudo bezpieczni kierowcy(dziadki w kapeluszach, ciotki w beretach), jedzie taki 70 poza zabudowanym i jest święcie przekonany że jedzie bezpiecznie. Ciągnie za sobą peleton, z którego co rusz ktoś się wyłamuje. Po chwili analogiczna sytuacja z drugiej strony drogi i mamy dzwon.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Udeskywyprzedzał poboczem
Zamieszczone przez UdeskyDAJ" przed miastami,a el 20 - 40hrywien
Zamieszczone przez Udeskyw jakimś Rosyjskim wynalazku jadący po zmroku w deszczu na postojówkach
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KLOCeknastępnym razem spróbuj w ogóle nie zwalniać i jedź dalej. Szkoda czasu na postój. Poza tym po wartościach sądzę (a wręcz przekonany jestem), że nie byłeś na Krymie w 2009 tylko wcześniej. Teraz jest troszeczkę drożej (z 3razy) gdyż zmienił się taryfikator.
Na Krymie za to miałem przyjemność zostać przebadany "alkomatem"
Milicjan:
-Pił,
Udesky:
- nie pił,
Milicjan:
- chuchnij,
Udesky grzecznie chucha w "alkomat" - nos milicjana
Milicjant wącha, a po chwili analizy, stwierdza:
- nie pił.
:yay:
Na Krymie faktycznie byłem wcześniej, gdzieś w 2008.
P.S. Ale OT. :diabelski_usmiechW Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez star200Niemniej jednak najwięcej groźnych sytuacji prowokują pseudo bezpieczni kierowcy(dziadki w kapeluszach, ciotki w beretach), jedzie taki 70 poza zabudowanym i jest święcie przekonany że jedzie bezpiecznie.
Czasami poza miastem zdarzało mi się jechać 40km/h i nie sądzę abym powodował tym niebezpieczeństwo.O ortografie dba FF.
Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
szkodzisław
Zamieszczone przez ThundiZamieszczone przez star200Niemniej jednak najwięcej groźnych sytuacji prowokują pseudo bezpieczni kierowcy(dziadki w kapeluszach, ciotki w beretach), jedzie taki 70 poza zabudowanym i jest święcie przekonany że jedzie bezpiecznie.
Czasami poza miastem zdarzało mi się jechać 40km/h i nie sądzę abym powodował tym niebezpieczeństwo.
W normalnych warunkach gdzie wszyscy jadą minimum 90, to i 70 może utrudniać jazdę innym kierującym.
Komentarz
-
szkodzisław, prosił bym o pokazanie że poza miastem (np: na 90km/h) osoba jadąca 70 powoduje zagrożenie.
Większe zagrożenie spowoduje to że jakiś palant będzie próbował taką osobę wyprzedzić w miejscu gdzie nie powinien czy tym podobne. Ale to nie wina osoby jadącej 70km/h.
ps: Większość ludzi znak ograniczenia prędkości traktuje że trzeba jechać z daną prędkością (no jest jeszcze część która myśli że to prędkość minimalna) gdy tym czasem to prędkość maksymalna jaką można mieć :!:
ps2: Jak będzie cie ktoś chciał ukarać za jazdę 70km/h na 90tce to powiedz że uważasz że np: ograniczyłeś prędkość bo jest las i może wyskoczyć zwierzyna czy też asfalt jest lekko mokry itp (oczywiście adekwatne do sytuacji) i wątpię aby ktoś ci wlepił mandat (chyba że będzie to autostrada i będziesz miał poniżej 50km/h)O ortografie dba FF.
Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
Komentarz